onsdag 10. august 2011

Unity, standardkaiten?

Etter ei fin helg med god vind på Breivikeidet og en tirsdag med sånn passe vind, har jeg fått gjort meg opp litt meninger om Unity 12. I 11 m/s snittvind er den en ukomplisert venn. Det er skikkelig mye depower uten at styringa blir håpløs. Det viste seg imidlertid at den har en tendens til å svinge til høyre når vinden øker på. Det er ingen synlige assymetrier og bridles ser også helt ok ut. Dette problemet har jeg ikke hatt før med flysurferkaiter, men det er forslag til løsning i bruksanvisinga.

Når kaiten styrter er det fra tid til annen sånn at vingetippene slår seg sammen. Det er ganske irriterende. Spesielt her nordpå hvor vannet ikke er særlig badevennlig. Dette gjør også at det ikke bare er å trekke inn den ene baklina for å snu kaiten. Du må nesten uten unntak rygge den opp ved hjelp av begge baklinene. Det går imidlertid rimelig greit. Summa summarum er dette en grei kait å relaunche. Pumpekaiter er vanligvis ikke noe enklere å få opp. Spesielt i lite vind er det kurant å rygge den opp.

Brukt avvekslende med en Speed3 15 DL og en nier pumpekait (Flexifoil Neutron) er det noen karakteristika som blir framtredende. For det første er forskjellen større mellom Speed3 15 DL og Unity 12 Standard enn mellom Unityen og Flexifoil Neutron 9. Det er særlig ytelsesforskjellen som er stor mellom Speeden og Unityen. Mellom Unityen og Neutron er det mer forventet ytelsesforskjell i tråd med størrelsen. Svingfarta på Unityen er som en standard tolver som Switchblade. Speed3 15 er markert tregere, men egentlig ikke mer enn størrelsesforskjellen skulle tilsi. Dette tyder på at DL-utgaven har et stoff i vingen som gir kaiten vesentlig mere ytelse både i løft og i sving.

Det føles nesten litt urettferdig å sammenligne en DL kait med en Standard. Forskjellen er så stor. Speed3 15DL  tar mindre plass og er vesentlig lettere enn Unity 12 Standard.

Den nye baren "Inifinty 2" er veldig bra. Det er blant annet vesentlig lettere å ta ut rotasjonstvinn enn på forgjengeren. Chickenpinnen, pinnen som låser chickenloopen til kroken på baren, er gjort stiv, men har blitt utstyrt med strikk i enden slik at den skal funke fint uten risiko for å brekke selv om det er masse minusgrader.

Nå mangler det bare noen bilder, så kommer det en mer strukturert  og "ferdig" omtale under Aktivitet på vindsport.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar